"Have A Good Day"

Sunday, June 6, 2010

Fala Fel - ஃபலாஃபல்

Fala Fel 
Ingredients:


  • Dried chickpeas -1 cup (Soaked in water for 8 hrs)
  •  garlic- 4 cloves  (chopped)
  • fresh parsley-3 tablespoons  (chopped)
  • Coriander leaf - 1 tablespoons  (chopped)
  • Chilli powder - 1 teaspoon
  •  coriander powder -1 teaspoon
  •  cumin -1 teaspoon
  • Salt as required
  • Oil for frying


Method:


  1. Mix chickpeas, garlic, Parsley ,coriander leaf,Chilli powder, Coriander powder, cumin in a bowl. 
  2.  Put the ingredients in a food processorand grind it coarsely.Mix salt also. 
  3.  Form the mixture into small balls, about the size of a ping pong ball. Slightly flatten.
  4.  Fry in 2 inches of oil  until golden brown (5-7 minutes).
  5.  Nice Fala fel is ready.Serve it with Tea.

ஃபலாஃபல்
தேவையானவை

  • காபூலி சன்னா - 1 கப்
  • பார்ஸ்லே - 1/2 கட்டு
  • கொத்தமல்லி தழை - 1 மேசைக்கரண்டி
  • சீரகம் - 1 தேக்கரண்டி
  • பூண்டு - 4 இதழ்
  • கொத்தமல்லி பொடி - 1 தேக்கரண்டி
  •  மிளகாய் தூள் - 1 தேக்கரண்டி
  • உப்பு தேவைக்கு

செய்முறை
1. சன்னாவை எட்டு மணிநேரம் ஊறவைக்கவும்.

2. பார்ஸ்லே கொத்தமல்லிதழையை அரிந்து ஊறிய சன்னாவுடன் கலந்து கொள்ளவும்.அதனுடன் , பொடிகளையும், பூண்டு கலந்துக் கொள்ளவும்.
3. மிக்ஸியில் இந்த கலவையை போட்டு வடைக்கு அரைப்பது போல் அரைத்துக் கொள்ளவும்.
4. தேவையான உப்பு சேர்த்து வடை போல் சுட்டு எடுக்கவும்.
5. இதனை மாலைவேளை சிற்றுண்டியாக சாப்பிடலாம். பன் , ப்ரெட்டில் வைத்தும் சாப்பிடலாம்.




No comments:

Post a Comment